وردپرس (wordpress)بنیادیمقالات

چرا داشبورد ادمین وردپرس کند می‌شود و راه حل های رفع کندی وردپرس

برای مطالعه و یافتن راه حل کندی داشبورد وردپرس، ابتدا به بررسی دلایل کندی وردپرس می‌پردازیم. سپس به نکاتی جهت رفع مشکل‌ بارگیری سریع ادمین وردپرس خواهیم پرداخت.

موارد مختلفی مانند حافظه محدود PHP، تم‌ها و پلاگین‌ها می‌توانند باعث کندی داشبورد مدیریت وردپرس شوند. بطور دقیق نمی‌توان مشکل کندی مدیریت ورد‍‍‍پرس را مشخص کرد، چرا که زیرساخت هر سایت متفاوت است. اما در اینجا برخی از رایج‌ترین مشکلاتی که باعث کندی مدیریت وردپرس شما می‌شود و نحوه رفع آن‌ها آورده شده است:

 

  1. ورژن قدیمی PHP – از آخرین ورژن PHP استفاده کنید.
  2. ورژن قدیمی وردپرس – ورژن وردپرس را ارتقا دهید.
  3. نوار ابزار مدیریت وردپرس – نوار ابزار مدیریت وردپرس را حذف کنید.
  4. محتوای اضافی – محدودیت‌های محتوای داشبورد وردپرس
  5. ویجیت‌ها – ویجیت‌های غیرضروری داشبورد را غیرفعال کنید.
  6. پلاگین‌های کند – برای بررسی پلاگین‌های کند از به بخش Query مراجعه کنید.
  7. Heartbeat API – از کنترل کننده Heartbeat استفاده کنید.
  8. پر بودن حجم دیتابیس – دیتابیس خود را پاک کنید. (مخصوصا فروشگاه ووکامرس)
  9. ذخیره نشدن سایت شما – از پلاگین ذخیره کننده استفاده کنید.
  10. رم اختصاص یافته کم– حجم رم وردپرس را افزایش دهید.
  11. حجم کم رم سرور – ارتقاء رم برای وب سرور
  12. مشکل در پاسخ سرور – زمان دریافت اولین بایت را بررسی کنید.
  13. ارائه دهنده هاست کند – هاست خود را ارتقاء دهید.

حالا، هر کدام از دلایلی که در بالا ذکر شده است را با جزئیات مورد مطالعه قرار می‌دهیم.

نوشته های مشابه

1- استفاده از آخرین ورژن PHP

وردپرس از PHP ساخته شده است. اما ورژن PHP که بر روی سایت شما استفاده می‌شود. دقیقا به ورژن نصب شده بر روی سرور شما بستگی دارد.

برای امنیت بیشتر، ورژن‌های جدیدتر PHP عملکرد بهتری نسبت به ورژن‌های قدیمی‌تر دارند. به همین دلیل است که تیم مرکزی وردپرس همیشه یوزرهای خود را به آپدیت ورژن تشویق می‌کند.

برای مثال، در  Kinsta’s PHP benchmarks ورژن 8.1 PHP می‌تواند 163.43 درخواست را در هر ثانیه کنترل کند. در حالی که ورژن 7.2 PHP 106.56 درخواست / ثانیه را می‌تواند مدیریت کند.

مقایسه ورژن های مختلف php
مقایسه ورژن های مختلف php

اما برخلاف آن، بیشتر کاربران وردپرس PHP 7.4   (یا ورژن های قدیمی‌تر) ران می‌کنند. ممکن است یکی از کاربران شما باشید.

نصب ورژن های مختلف وردپرس
نصب ورژن های مختلف وردپرس

 

شما می‌توانید ورژن PHP سایتتان را از هاست بروزرسانی کنید. برای مثال در تصویر زیر مواردی که در  Knista نشان داده شده است:

 

اگر هاست اجازه تغییر ورژن PHP را در داشبورد هاستینگ نداد. می‌توانید با پشتیبانی هاست خود برای راهنمایی تماس بگیرید. و اگر هاست شما از ورژن‌های PHP 7 به بالا پشتیبانی نمی‌کرد. این می‌تواند یک دلیل بزرگ باشد تا برای تغییر دادن هاست خود اقدام کنید.

2- ارتقا ء ورژن وردپرس

علاوه بر ویژگی‌های امنیتی، توسعه‌دهندگان وردپرس دائما در تلاش هستند تا سرعت وردپرس را ارتقاء دهند. هر نسخه جدید شامل چندین ارتقاء دهنده عملکرد وردپرس است تا وردپرس سریع‌تر و کارآمدتر عمل کند.

برای مثال وردپرس 5.9 را در نظر بگیرید. تصویر زیر نشان‌دهنده کاهش زمان بارگزاری هر یک از عملکردها در آخرین نسخه وردپرس است.

مقایسه ورژن های وردپرس
مقایسه ورژن های وردپرس

آز انجاییکه سرعت در سئو بسیار مهم است. باید وردپرس خود را کماکان بروز نگه دارید تا بیشترین کاربرد را داشته باشد.

 

3- حذف نوار ابزار مدیریت وردپرس

هنگامی که وارد سایت وردپرسی خود می‌شوید، نوار ابزار کوچکی را در بالای صفحه با اتصال سریع به بخش های مختلف مدیریت و گزینه خروج از سایت را مشاهده خواهید کرد. در حالی که این نوار ابزار برای جابجایی بین بک اند وردپرس و صفحه سایت کاربرد دارد، ممکن است به طور قابل توجهی سرعت سایت را کاهش دهد، بنابراین ما معمولاً حذف آن را توصیه می کنیم.

شما می‌توانید نوار ابزار مدیریت وردپرس را با افزودن یک کد کوتاه به فایل functions.php غیرفعال کنید.

اگر نمی‌خواهید نوار ابزار را برای همه غیرفعال کنید و به کاربران دارای ادمین اجازه دهید نوار ابزار را ببینند، فقط باید این کد را به جای آن اضافه کنید:

 

این کد ساده نوار ابزار مدیریت را حذف می‌کند و میزان حافظه مورد استفاده را کاهش می‌دهد و در نتیجه زمان بارگذاری را بهبود  می‌بخشد.

همچنین می توانید نوار ابزار را در تنظیمات نمایه کاربری خود غیرفعال کنید: برای حذف آن، به user > your profile بروید و اسکرول کنید. در قسمت toolbar باکس کنار “show toolbar when browsing site” را علامت بزنید.

4- محدودیت‌های محتوای داشبورد وردپرس

از طریق تنظیمات screen options، وردپرس به شما امکان می‌دهد. تعداد پست‌ها، صفحه‌ها یا انواع پست سفارشی )مانند محصولات، سفارش‌ها  و … ) را در یک زمان نمایش دهید. برای محدود کردن مقدار محتوایی که وردپرس برای بارگذاری هر صفحه نیاز دارد، دوباره آن را بررسی کنید.

وردپرس به شما این امکان را می دهد تا آیکون‌های غیرضروری را پنهان کنید. به گوشه سمت راست بالای هر صفحه مدیریت وردپرس بروید و روی دکمه Screen Options کلیک کنید. علامت کادرهای مواردی را که دیگر نمی‌خواهید ببینید، بردارید:

هر بخش در وردپرس گزینه های نمایشی خود را دارد. به عنوان مثال، در بخش پست به طور پیش فرض مقدار پست‌های نمایشی 20 است:

مقدار به طور پیش فرض روی 20 تنظیم شده است که به ندرت باعث ایجاد مشکل می شود. با این حال، اگر به دلایلی آن را افزایش داده اید، ممکن است بخواهید آن را کاهش دهید تا ببینید آیا بر زمان بارگذاری داشبورد وردپرس تأثیر می‌گذارد یا خیر.

5- غیرفعال کردن ویجت‌های غیرضروری داشبورد

به‌طور پیش‌فرض، داشبورد وردپرس شما دارای ویجت‌های زیادی است که احتمالاً هرگز از آنها استفاده نمی‌کنید یا به آنها نگاه هم نمی‌کنید. برای مثال، در صفحه اصلی داشبورد، ویجت‌های اخبار و رویدادها را دارید.

با این حال، حتی اگر آنها را نمی‌خوانید، این ویجت‌ها همچنان در حال برقراری ارتباط برای بارگیری آن اطلاعات هستند که داشبورد شما را کند می‌کند.

برای غیرفعال کردن ابزارک های غیر ضروری، می توانید از افزونه رایگان Widget Disable  استفاده کنید.

هنگامی که آن را نصب و فعال کردید، به Appearance → Disable Widgets بروید و از شر تمام ابزارک هایی که استفاده نمی کنید خلاص شوید:

6 استفاده از Query برای بررسی پلاگین‌های کند

زمانی که وردپرس را برای اولین بار نصب کردید، و خالی بود، داشبورد شما احتمالاً به سرعت بارگذاری شده است. اما با نصب افزونه های بیشتری، سرعت آن کم شد، درست است؟

حال، بیایید یک افزونه را از حذف کنید – “افزونه های بیشتر” به معنای کندتر شدن سایت نیست. اما “افزونه های با حجم بالا” باعث کندی سایت می‌شود.

چگونه می توانید افزونه های با حجم زیاد را پیدا کنید؟

با یک افزونه عالی و رایگان به نام Query Monitor

هنگامی که Query Monitor را نصب و فعال کردید، می‌توانید روی گزینه جدید در نوار ابزار وردپرس خود کلیک کنید تا باز شود. سپس، به تب Queries by Component بروید و پلاگین‌های کند را پیدا کنید:

اگر پلاگین کندی پیدا کردید، آن را غیرفعال و حذف کنید (در صورت امکان) و یا با پلاگینی با عملکرد بهتر(اگر به آن نیاز دارید) جایگزین کنید.

علاوه بر Query Monitor ، می‌توانید از WP Hive Chrome Extension استفاده کنید، اگر قصد دارید  یک افزونه جدید نصب کنید و ببینید که آیا به عملکرد شما آسیب می‌زند یا خیر.

7- استفاده از کنترل Heartbeat

هنگامی که یک پست طولانی را ویرایش می کنید، بازبینی های شما هر چند دقیقه به صورت خودکار ذخیره می‌شود واز طرفی سمت backend  متوقف می‌شود. این امر به ذخیره اطلاعات در وردپرس کمک می‌کند.

چند رویداد دیگری که در بک‌اند وردپرس اتفاق می‌افتد :

نمایش اعلان هایی در داشبورد مدیریت وردپرس

قفل شدن اطلاعات زمانی که ویرایشگر دیگری بر روی یک پست کار می کند.

داده ها در همان زمان توسط افزونه ها (e-commerce) در داشبورد نمایش داده می شود.

این Heartbeat API وردپرس است که کمک می کند زمانی که وارد ادمین وردپرس خود شده اید، ارتباط همزمان بین مرورگر وب و سرور شما برقرار شود.

Heartbeat به مواردی مانند ذخیره خودکار در ویرایشگر وردپرس کمک می کند، اما از طرف دیگر می‌تواند داشبورد وردپرس شما را کند کند زیرا زمانی که با ویرایشگر کار می کنید درهر 15 ثانیه یک درخواست AJAX می‌فرستد.

اگر از WP Rocket  استفاده می‌کنید، می‌توانید تعداد دفعات درخواست‌ها یا غیرفعال کردن آن‌ها را از تب Heartbeat در داشبورد WP Rocket کاهش دهید.

راکت پلاگین دیگری به نام standard Hearbeat control  دارد که می‌توان برای کنترل Heartbeat API  از آن استفاده کرد.

پس از نصب و فعال‌سازی پلاگین، به settings -> Heartbeat control setting  بروید تا Heartbeat API را در بخش‌های مختلف داشبوردتان کاهش یا غیرفعال کنید.

اگر نسخه پریمیوم WP Rocket انخاب کرده باشید. بسیاری از مشکلات کندی مدیریت وردپرس قابل حل است. اما اگر از نسخه استاندارد استفاده می‌کنید. این مقاله را بخوانید.

همچنین می‌توانید با کپی کردن کد زیر و قرار دادن آن در فایل function.php ذخیره خودکار را غیرفعال کنید.

8- پاک کردن داده ها (مخصوصا فروشگاه WooCammerce)

در طی زمان، دیتابیس وردپرس شما به دلیل بازنگری ویرایش‌های پست‌ها و … پر می‌شود. به خصوص در فروشگاه ووکامرس که تعداد زیادی پست منقضی شده دارید.

برای حل این مشکل، به راحتی می‌توانید مواردی که به آن نیاز ندارید را از سایت خود حذف کنید.

همچنین می‌توانید به تب Database در WP Rocket  وارد شوید و برنامه زمانی اتوماتیکی (روزانه یا هفتگی) برای پاکسازی دیتاهای خود تعیین کنید. اگر از WP Rocket  استفاده نمی‌کنید. می‌توانید به جای آن از پلاگین

WP-Optimize استفاده کنید.

9- استفاده از پلاگین‌های ذخیره کننده

اگر بک‌اند وردپرس شما کند است باید از پلاگین‌های کش استفاده کنید. Caching plugins پایگاه داده، Css، JavaScript را بهینه می‌کند، آدرس‌های CDN شما را پاکسازی می‌کند، سرعت بارگذاری سایتتان را بالا می‌برد و در نهایت سرعت پنل مدیریت وردپرس را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

10- افزایش حافظه وردپرس

گاهی اوقات، داشبورد مدیریت وردپرس شما به دلیل محدودیت حافظه PHP سایت وردپرس شما با کمبود مواجه می‌شود. شما به سادگی با افزایش محدودیت حافظه می تواند مشکل را برطرف کنید.

اگر هاست شما به شما اجازه می دهد محدودیت حافظه PHP را خودتان افزایش دهید، می توانید با افزودن این خط به بالای فایل wp-config.php این کار را انجام دهید:

اگر هاست به شما اجازه نمی دهد PHP را به صورت دستی افزایش دهید، با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید تا آنها این کار را برای شما انجام دهند.

11- ارتقاء رم وب سرور

اگر چه هر زمان که بخواهید میتوانید رم سرور خود را افزایش دهید. اما باید هر چند وقت یکبار به پنل مدیریتی سرور خود نگاهی بیاندازید تا اگر با کمبود رم  روبرو بودید، بتوانید آن را افزایش دهید.

12- بررسی زمان دریافت اولین بایت

برای بهبود عملکرد پنل ادمین وردپرس، باید به TTFB  (فاصله زمانی بین فراخوانی یک صفحه وب و دریافت اولین بایت از طرف سرور ) توجه داشته باشیم.

این موضوع به بهینه سازی سرعت بارگذاری وب سایت مرتبط است. هر چه صفحه سایت سریع‌تر بارگذاری شود، زمان دریافت اولین بایت کوتاه‌تر می‌شود.

TTFB به طور غیرمستقیم بر سرعت بک اند وردپرس تاثیر می‌گذارد. شما می‌توانید سرعت وب سایت خود را با pagespeed insight بررسی کنید و اگر با هشدار زیر مواجه شدید. بهتر است برای بهبود آن اقدامی انجام دهید.

توصیه گوگل TTFB  کمتر از 200 میلی ثانیه است. زمانیکه مرورگر بیشتر از 600 میلی‌ثانیه منتظر پاسخ سرور باشد یعنی برخلاف آیتم‌های light house  گوگل است.

13- ارتقاء هاست

یکی از دیگر راه حل ها تغییر هاست یا ارتقاء هاست است.

برخی از هاست هایی که به شما پیشنهاد می‌شود:

اگر علاقه مند به تهیه پلاگین WP-Rocket هستید میتوانید از طریق کلیک بر روی بنر زیر تهیه نمایید.

قالب فارسی

از طريق
wp-rocket.me
منبع
wp-rocket.me
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا